Sunday, 27 April 2014

// // Leave a Comment

Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Assalamualaikum.

Anda sedang mencari set bersalin yang terbaik buat anda?

Set Bersalin Shaklee  merupakan pilihan yang tepat dan bijak. Ia didatangkan dengan pelbagai set mengikut pilihan dan keperluan anda. Sebab apa saya katakan terbaik dan pilihan tepat lagi bijak, anda baca pengakuan dari ibu-ibu yang telah menggunakan Set Bersalin Shaklee.


Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Set Bersalin Shaklee 5 in 1


Nutrisi yang lengkap dan penjagaan diri sangat diperlukan semasa tempoh berpantang untuk segera pulih dan membina semula tenaga yang telah hilang. Amalan pemakanan yang sihat selepas melahirkan anak, tidaklah terlalu sukar dan komplek. Ibu-ibu hanya perlu meneruskan diet seimbang yang telah diamalkan sepanjang tempoh kehamilan.


Set Bersalin Shaklee

Jika anda tidak menyusukan bayi, nutrien dan kalori yang diperlukan sama seperti sebelum anda hamil. Tetapi ibu-ibu sangat digalakkan menyusukan bayi mereka tanpa bantuan susu formula kerana terdapat banyak khasiat di dalam susu ibu untuk bayi anda. Selain itu ibu juga mendapat manfaat apabila menyusukan bayi mereka.

Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Selain itu anda boleh mendapatkan nutrien yang diperlukan melalui pengambilan suplemen (makanan tambahan) atau vitamin. Supplemen sangat sesuai diambil bagi ibu berpantang moden yang biasanya inginkan sesuatu yang lengkap, pantas dan segera. Set Bersalin Shaklee memenuhi semua keperluan nutrisi yang diperlukan ibu bersalin secara normal mahupun pembedahan.


Set Bersalin Shaklee  mengandungi zat besi, vitamin C, kalsium, B kompleks, protin, asid folik, dan kesemua vitamin dan mineral yang diperluklan ibu berpantang. Zat besi membantu sistem pertahanan dan sangat diperlukan oleh hemoglobin (sel darah merah yang berperanan mengangkut oksigen ke seluruh bhagian badan manusia).

Berikut Merupakan Set Bersalin Shaklee mengikut keperluan dan pilihan di tangan anda :

1. Set Bersalin Shaklee Basic
Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Set Bersalin Shaklee Basic ni sangat sesuai untuk mereka yang bersalin secara normal ataupun pembedahan. Set ini sesuai untuk mereka yang tiada masalah ketika bersalin dan mahu segera pulih dan bertenaga. 

Bagi mereka yang bersalin secara pembedahan set ini sesuai dan boleh diambil tetapi untuk kesan terbaik, disarankan mengambil Set Bersalin Untuk Pembedahan kerana mengandungi ESP Shaklee, di mana protin mebantu luka pembedahan pulih segera.

2. Set Bersalin Untuk Pembedahan


Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Rata-rata ibu bersalin secara pembedahan yang menggunakan Shaklee selepas pembedahan memberi feedback berikut :

1)   Luka cepat sembuh

2)   Luka tidak rasa pedih dan tidah basah
3)   Mudah untuk buang air kecik dan air besar
4)   Susu banyak dan flow lancar
5)   Tidur berkualiti, walau sekejap tapi merehatkan
6)   rasa tenang dan tidak stress
7)   Cergas dan bertenaga sepanjang hari
8)   bayi tidak kembung 
9)   Berat badan turun cepat
10) luka sembuh lebih cepat dari sebelum menggunakan Shaklee. Ini merupakan pengalaman dari ibu yang bersalin secara pembedahan sebelum mengambil Shaklee.


3. Set Bersalin Untuk Banyakkan Susu


Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Bagi ibu berpantang yang menyusui bayi atau pengidap anemia atau ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan, anda memerlukan pengurusan nutrisi yang khas buat anda. Anda digalakkan untuk makan makanan yang mengandungi protein yang tinggi, zink, vitamin C, kalsium dan zat besi.

Semua ini terkandung dalam Set Bersalin Shaklee Untuk Banyakkan Susu, di mana ia telah membantu ramai ibu meyusu dalam menjayakan penyusuan susu ibu. 


4. Set Bersalin Untuk Kuruskan Badan
Set Bersalin Shaklee 5 in 1




Set Bersalin Untuk Kuruskan Badan sangat sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami penambahan berat badan yang banyak. Semasa dalam tempoh berpantanglah kita patut mengambil peluang untuk menurunkan berat badan. 

Ini kerana kita punya banyak masa, maklum saje lah ketika pantang ibu-ibu sedang bercuti dan punyai masa lebih untuk tumpukan pada bayi dan program menurunkan berat badan.


5. Set Bersalin Shaklee Extravaganza

Set Bersalin Shaklee 5 in 1

Jika anda mencari Set Bersalin yang mampu memulih kembali badan anda dengan segera, menambahkan susu badan anda, memulihkan luka bersalin dengan segera dan mampu membantu anda menurunkan berat badan anda, Set Bersalin Extravaganza pilihan yang terbaik buat anda.

Selain itu ia membantu melancarkan sistem penghadaman anda dan mengelakkan anda dari sembelit. Yang paling penting, ia merapatkan dan memulihkan rahim.

Jadi anda boleh pilih ikut kemampuan dan keperluan anda.



Jika anda nak beli sendiri secara online di laman web rasmi Shaklee, anda boleh klik pautan di bawah.







Read More

Wednesday, 23 April 2014

// // Leave a Comment

Daftar Ahli Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Buat pengetahuan anda, telah berkuatkuasa arahan dari Shaklee M Sdn. Bhd., bagi mereka yang bukan ahli Shaklee, produk haruslah dijual pada harga pasaran. Jadi saya yakin, anda semua bijak, mengapa perlu bayar lebih sedangkan anda boleh berjimat. 

Pasti ada yang terfikir, kalau daftar ahli Shaklee, wajib jadi Pengedar Shaklee ke? Anda tidak perlu risau, tidak semestinya anda daftar ahli Shaklee, anda perlu menjadi Pengedar Shaklee.


Pasti anda nak tahu apa kelebihan yang anda bakal perolehi sekiranya daftar sebagai ahli Shaklee. Berikut saya senaraikan apa yang "best" daftar ahli Shaklee ni sekiranya nak makan untuk kegunaan sendiri dengan untuk menambah pendapatan sebagai Pengedar Shaklee :-


Daftar Ahli Shaklee
Pelbagai manfaat, pilihan ditangan anda
Mengapa anda perlu memilih Shaklee ?


  1. Shaklee sentiasa selamat,  mesra alam dan terbukti berkesan selama lebih 50 tahun
  2. Sebelum suplemen Shaklee dipasarkan, ia telah menjalani beratus-ratus ujian kawalan mutu dan dihasilkan dari sumber yang betul-betul berkualiti.
  3. Anda tidak perlu risau dengan status halal Shaklee, memang telah disahkan halal.
  4. Yuran keahlian serendah RM65 + 10 (postage) untuk kit permulaan Shaklee ( Seumur hidup dan tidak perlu diperbaharui).

Mengapa anda perlu daftar ahli Shaklee melalui saya, di bawah kumpulan kami wildan Multimillionaire ?

Kumpulan kami dinaungi oleh Master Siti Salwa atau lebih dikenali sbg Siti Al'Izzah. Untuk pengetahuan anda, Master Salwa hanya mengambil masa 6 bulan untuk mencapai pangkat Master Coordinator. Pasti anda ingin belajar berniaga dari mentor yang hebat ini. 

Antara kepakaran yang dimiliki agen-agen Shaklee dalam kumpulan kami ialah :

Alhamdulillah gabungan kepakaran ini menghasilkan Pengedar Shaklee yang berkualiti. 



Kumpulan kami dinaungi oleh Kumpulan Pengedar Shaklee yang terbaikk di Malaysia, iaitu kumpulan Jutawan Shaklee di bawah pimpinan PM Cery. Untuk pengetahuan anda, pendapatan beliau sebulan mencecah 7 angka.

Cara Daftar Ahli Shaklee :

Terdapat 2 cara untuk daftar ahli Shaklee, iaitu:


  1. Melaui pembelian barangan, anda perlu membeli produk Shaklee berjumlah lebih kurang RM670 dan anda mendapat keahlian percuma.
  2. Cara kedua, anda daftar ahli Shaklee dengan bayaran sebanyak 65 + 10 (postage) untuk kit permulaan Shaklee ( Seumur hidup dan tidak perlu diperbaharui).
Jadi kepada anda yang nak beli produk Shaklee ataupun nak join kumpulan kami, saya pasti anda bijak menilai dan mengambil tindakan segera, mengapa perlu bayar lebih sedangkan anda boleh berjimat dengan Daftar Ahli Shaklee. Lagi pula banyak manfaat yang bakal anda perolehi jika bersama kumpulan kami.

Hubungi saya segera di talian 017 6939 107.



Read More

Wednesday, 16 April 2014

// // Leave a Comment

Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Ostematrix Shaklee ni kalau anda nak tahu, ia bukan hanya pil kalsium yang biasa tapi ia merupakan suplemen kalsium terbaik. Ini kerana selain kalsium, Ostematrix Shaklee mengandungi, magnesium, Boron, vitamin D, manganase, kopper dan zink.


Ostematrix Shaklee

Berdasarkan pengalaman saya mengambil Ostematrix Shaklee ni, saya berpuas hati sebab banyak membantu masalah kesihatan saya dan memudahkan saya. Seperti yang anda semua ketahui susu merupakan sumber terbaik bagi kalsium. Bukan semua orang boleh minum susu dan mampu untuk mengambil susu setiap hari secara konsisten.

Maksud saya bukan semua orang boleh minum susu ialah ada segelintir yang alah dengan susu lembu dan mengalami "lactose intolerance". Macam perut saya ni, kalau kerap minum susu, akan rasa tidak selesa dan adakalanya buat saya cirit birit. Tambahan pula saya ada gastrik dan susu pH nya berasid dan tidak sesuai diambil. Jadi Ostematrix Shaklee sangat ideal menggantikan susu.

Ostematrix Shaklee


Selain itu, ada yang tidak mampu nak minum susu setiap hari dan menjadikannya amalan setiap hari sebelum tidur. Mampu di sini bukanlah dari segi kewangan tetapi lebih kepada komitmen dan disiplin. 

Macam saya ni bila dah sibuk dengan tugas seharian, mula lah lupa nak minum susu. Jadi Ostematrix Shaklee sangat membantu dan memudahkan saya. Nak mudah saya letakkan Ostematrix Shaklee ni atas kepala katil dan sentiasa ada air kosong dalam bilik. 

Mudah kan begitu, tak perlu bancuh-bancuh. Lagi pula Ostematrix Shaklee ni elok diambil sebelum tidur dan pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur, akan memeperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.


Ostematrix Shaklee

Apa yang saya suka dengan Ostematrix Shaklee ni, ia banyak berjasa dengan saya. Sebelum mengambil Ostematrix, saya sering mengalami sakit-sakit di tumit kaki. Makan ubat yang diberikan doktor pun tidak lega. Kata doktor saya kurang kalsium. Setelah mengambil Ostematrix, alhamdulillah sampai sekarang sakitnya tiada.

Saya pernah tergelincir di dapur, tapak kaki saya tergeliat. Ya Allah, sakitnya Tuhan sahaja yang tahu. Malam tu saya x boleh tidur, kaki saya berdenyut-denyut dan bila jalan pun rasa sakit. Saya sangat risau kalau bangun pagi saya tidak boleh jalan dan uruskan bayi saya serta anak-anak yang lain. Alhamdulillah setelah makan Ostematrix dan Omega Guard Shaklee malam kejadian, paginya sakit kaki saya berkurangan.

Cerita teman saya pula, Ostematrix Shaklee ni kalau diambil bersama alfalfa, susu badannya jadi banyak. Memang betul, saya pun perasan susu badan saya jadi banyak. Ostematrix Shaklee memang terdapat dalam Set Penyusuan Shaklee dan Set Bersalin Shaklee, dimana ia membantu memenuhi keperluan kalsium, vitamin D, dan Magnesium yang diperlukan ibu dan bayi. 40% daripada susu ibu mengandungi kalsium dan menjadikan tulang kuat dan sihat.

Ostematrix Shaklee
Set Penyusuan Shaklee

Ostematrix Shaklee juga dapat membantu mengatasi masalah sembelit. Pengambilannya bersama alfalfa serta air yang banyak membantu melawaskan pembuangan air besar. Ini kerana Ostematrix Shaklee dapat membantu memudahkan rembesan keluar dari sisa dari perut dan usus dan alfalfa merupakan sumber serat yang baik untuk pelawasan.

Selain itu, Ostematrix Shaklee dapat membantu mengurangkan stress, mengimbangi tekanan darah, dan memelihara denyutan jantung, Pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak dapat membantu meringurangkan kesakitan semasa datang haid.

Banyak kan manfaat yang kita boleh dapat dari Ostematrix Shaklee ni. Tambahan pula kalsium dalam badan kita hilang dan berkurang setiap hari. Jadi setiap hari kita perlu mengambil kalsium dari sumber makanan dan makanan tambahan.

Untuk pertanyaan dan pembelian boleh ikut step di bawah.






Read More